Afval

jul 20, 2011 | Algemeen

Hoeveel afval zou ik produceren in het atelier vroeg ik me opeens af. Daarom heb ik het afval van een week op de foto gezet. Sinds een jaar scheiden we in Assen ook het plastic en daar ben ik erg blij mee. Want dat is eigenlijk best  veel. Het zijn voornamelijk lege zakjes waar gripzakjes in zaten, zakjes van de pijpenragers en zakjes van kralen. Het papier is deze week niet zoveel. Soms is moet ik de mand tussendoor legen. Dat komt doordat ik randen van dozen weg snij of de binnenkant van een rol vilt vrij komt.  Er blijft nog een klein beetje restafval over dat vooral snijresten van vilt en tricot bevat. De grotere stukken snijresten gaan naar goede doelen. Op mijn manier probeer ik het afval zo goed mogelijk te beperken. Mislukte printjes liggen op een stapel om op de achterkant nog eens wat te schrijven. Verzenddozen haal ik bij de supermarkt om de hoek. De dozen van de binnen gekomen bestellingen bewaar ik om zelf ook weer iets in te verzenden. Dat is ook nog eens goedkoper. Helaas lukt het me niet om bijvoorbeeld de kralen per 1000 in te kopen, dat zou negen afvalzakjes schelen. Misschien heb ik na deze week toch nog niet een goed beeld van mijn afvalberg. Het is namelijk altijd rustiger in de zomer. Daarom heb ik me voorgenomen om in oktober nog een keer foto’s te maken.

Welkom

Atelier Pippilotta is een groothandel in viltpakketten. De collectie bestaat uit meer dan 500 verschillende pakketten en patronen. Deze wordt vier keer per jaar uitgebreid met een serie nieuwe ontwerpen.

Veel pakketten zijn eenvoudig te maken en daarom kan iedereen  eraan beginnen. Bij informatie vind je ook nog eens duidelijke beschrijvingen en gratis patronen. Verder kun je altijd rekenen op hulp van mijn kant als je vragen hebt.

Winkeliers die mijn pakketten in hun assortiment willen opnemen kunnen contact met mij opnemen. Verder maak ik ontwerpen in opdracht die exclusief voor de opdrachtgever zijn of zet ontwerpen op patroon. In overleg is veel mogelijk.

Omdat ik de pakketten ontwerp en maak heb ik geen tijd ze zelf te verkopen. Ze worden verkocht bij de winkels die je bij de adressen vind.

Atelier Pippilotta is gevestigd aan de Iemstukken 88, 9407 KN Assen. Telefonisch ben ik te bereiken op 06-29732142

Hieronder kun je me volgen op Twitter en Facebook.