Berenklauw

Geplaatst op: 6 juli 2012

Terwijl de hond rond zwom in het kanaal achter ons huis probeerde ik een grote bloem van de berenklauw te plukken. Het had zo mooi kunnen zijn en met een huishoudhandschoen leek ik goed voorbereid. Maar niet op het feit dat de steel zo taai zou zijn. Uiteindelijk bleven er wat zielige steeltjes over. Toch staan ze mooi in een lege jampot op de tuintafel. Een aantal jaar geleden boden dezelfde bloemen inspiratie voor het ontwerp van de Berenklauw. Het is een beetje verkleurd door de tijd maar hij blijft mooi.

Zonet heb ik al 205 euro over gemaakt door de verkoop van het patroonblad van Maya. Nel van Atelier Nelleke heeft er een cursus in gegeven en kon op die manier ook een grote bijdrage leveren. Wat zullen ze er veel goede dingen mee doen in Nepal. Te zijner tijd krijgen we te horen wat precies. En dat allemaal dankzij iedereen die een bijdrage heeft gegeven. Dank jullie wel. De verkoop van het patroonblad gaat ondertussen gewoon door. Zaterdag is de zomermarkt op de Vrije School in Assen en staat er ook een kraam voor Nepal. Ik ga er de voorbeelden heen brengen en een stapel patroonbladen.

Maar eerst mag ik de jongste zoon ophalen van schoolkamp. Ik heb hem erg gemist want wij zijn de enige twee die in elk geval elke avond aan tafel zitten. De anderen zijn niet altijd aanwezig door hun werk of geliefden. Gisteren moest ik voor het eerst in 19 jaar een maaltijd voor mij alleen koken en ook nog alleen op eten. Zaterdagavond hoop ik Albert weer te verwelkomen van zijn reis naar Frankrijk. Stiekem hoop ik dat hij weer potjes jam mee neemt. Zondag gaat er een bladmannetje gemaakt worden en sluiten we de dag af met een BBQ.

Pin It on Pinterest