Boeken en (her)denken

Geplaatst op: 25 maart 2014

Boekhandel Bruna in Beek (Limburg) verkoopt vanaf vandaag ook een aantal pakketten van Atelier Pippilotta. Ze hebben regelmatig een stand op vrije scholen in de omgeving en verzorgen een winkeltje op een van de scholen. Heel leuk dat ze naast de antroposofische boeken nu ook viltpakketten verkopen.

DSCF4513Een poosje geleden vroeg Hanneke Peters of ze een foto van mijn website mocht gebruiken. Ze schreef een artikel in een BOEK over een onderwerp waar iedereen mee te maken heeft: het verlies van een dierbare. Natuurlijk werkte ik er graag aan mee. Het is een prachtig boek geworden met teksten, verhalen en handreikingen van rituelen en symbolen bij uitvaarten, rouw en herdenkingen.

Omdat ik de foto opnieuw moest maken gingen mijn gedachten naar mijn eigen leven. Eigenlijk zijn de belangrijkste gebeurtenissen “gevangen” in ontwerpen. Zo ving ik mijn verdriet en onmacht in de Troostbrengers toen mijn onze schoondochter wees werd. Het Vlinderkind is speciaal voor een moeder die haar dochter verloor die zo graag viltpakketten van me maakte en het Sterrenkindje is voor een buurvrouw die haar dochtertje na de geboorte verloor. Maar ook mooie dingen in het leven worden gevangen in ontwerpen. De Lentegroet omdat ik lentekriebels had, de Donderwolkjes na een verkwikkende onweersbui en Yoga na de yogalessen. Eigenlijk hoort bij elk ontwerp wel een persoonlijk verhaal.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pin It on Pinterest