Boekhouding en een kabouter voor mijn vader

jan 7, 2011 | Algemeen

De papieren van de boekhouder lagen afgelopen maandag al netjes op me te wachten. Dat betekende onder andere de voorraad tellen. En dat is een hele klus want er liggen hier naast de pakketten veel losse materialen en rollen stoffen en vilt met een onbekend aantal meters. Dan heb je ook nog debiteuren crediteuren en de  belastingdienst die graag wil dat ik de kwartaalaangifte omzetbelasting in orde maak. En zo kwam het dat het nieuwe jaar in het atelier begon met veel boekhoudkundige zaken. Na twee dagen kon ik al geen cijfertjes meer zien. Er staan genoeg kabouters in het atelier maar niet één die op het idee kwam om het van me over te nemen zodat ik toch alles zelf moest doen. Maar mijn noeste arbeid is beloond want alle papieren zitten keurig in de daarvoor bestemde mappen.

Om te ontspannen nam ik op een avond heldere kleuren vilt voor de zomer om een idee uit te werken dat al een tijd in mijn hoofd zit. Maar er kwam niets uit mijn handen voor de zomer. Wat er wel uit kwam was een kabouter voor mijn vader. Die is komende maandag jarig en dol op kabouters. Omdat hij wat kabouters betreft best kieskeurig is werd de perfecte kabouter goed door hem omschreven. En nu staat hier een prachtige kabouter de woonkamer in te kijken. Ik hoop dat het de kabouter is die hij bedoelt. Zodra de vliegenzwammen in de herfst weer tevoorschijn komen ga ik hem uitbrengen als maakpakket. Dat geeft mij de tijd om nog na te denken over de kleuren en materialen voor het pakket. Hij is nu bijna helemaal gemaakt van sprookjesvilt en dat is best prijzig. Omdat ik graag betaalbare pakketten wil aanbieden ben ik nog op zoek naar een mooi alternatief.

Welkom

Atelier Pippilotta is een groothandel in viltpakketten. De collectie bestaat uit meer dan 500 verschillende pakketten en patronen. Deze wordt vier keer per jaar uitgebreid met een serie nieuwe ontwerpen.

Veel pakketten zijn eenvoudig te maken en daarom kan iedereen  eraan beginnen. Bij informatie vind je ook nog eens duidelijke beschrijvingen en gratis patronen. Verder kun je altijd rekenen op hulp van mijn kant als je vragen hebt.

Winkeliers die mijn pakketten in hun assortiment willen opnemen kunnen contact met mij opnemen. Verder maak ik ontwerpen in opdracht die exclusief voor de opdrachtgever zijn of zet ontwerpen op patroon. In overleg is veel mogelijk.

Omdat ik de pakketten ontwerp en maak heb ik geen tijd ze zelf te verkopen. Ze worden verkocht bij de winkels die je bij de adressen vind.

Atelier Pippilotta is gevestigd aan de Iemstukken 88, 9407 KN Assen. Telefonisch ben ik te bereiken op 06-29732142

Hieronder kun je me volgen op Twitter en Facebook.