De Wortelkindertjes

Geplaatst op: 1 maart 2011

Elk voorjaar zet ik het boek van de Wortelkindertjes in de etalage. Het boekje verteld op een lieflijke manier het verhaal van de wortelkindertjes die diep onder de aarde liggen te slapen. Ze worden gewekt door Moeder Aarde om naar buiten te gaan. De prenten zijn prachtig en alle seizoenen komen aan bod. Totdat de wortelkindertjes weer gaan slapen. Een boek om steeds weer te pakken en te bekijken.

Van mijn ouders kreeg ik ooit een lampje van de Noest en daarin zit ansichtkaart van de Wortelkindertjes. Met wat mos en popjes zorgt dit al jaren voor het lente tafereel in de etalage.

Tot vorige week, toen kreeg ik een prachtig bouwpakket van het hele verhaal. Het was een paar uur werk om alles uit te knippen en in elkaar te plakken. Leuk om eens iets heel anders te doen dan werken met stof en vilt. En het resultaat is zo mooi! Ik heb er een dakje van karton en vilt boven gemaakt met kerstverlichting. Nu hangt het in de etalage. Het ziet er zo vrolijk uit dat het verlangen naar de lente steeds groter wordt.

Pin It on Pinterest