Een andere vakantie dan anders

Geplaatst op: 22 februari 2011

 

Het is hier voorjaarsvakantie. De kinderen zijn vrij van school maar voor mij is het allerminst vakantie. Albert is sinds oktober touringcar chauffeur en is voor het eerst langere tijd van huis. Hij is met een busreis naar Zakopane in Polen. Nu wil het toeval dat wij deze reis al twee keer eerder hebben gemaakt als gezin via www.polentravel.nl . In Polen kun je nog goedkoop skiën en er zijn veel dingen de moeite waard om te bekijken. Elke dag van deze week gaat Albert als chauffeur op pad met een groep. Naar Auschwitz, Krakow, de Zoutmijnen en een Russische markt. Ondanks dat ik er nu alleen voor sta gaat het prima met onze drie pubers. Tijdens het avondeten bespreken we welke klus ze de volgende dag voor hun rekening gaan nemen. Dat scheelt voor mij een hoop werk en het geeft een gevoel van saamhorigheid. Elke avond daten Albert en ik via skype. Om zeven uur proberen we achter de computer te zitten en verbinding te krijgen. Tot nu toe lukt dat goed. Dan lijkt de afstand van 1500 kilometer opeens niet zo ver. Hij heeft zelfs de laptop al even uit het raam van het  pension gehouden om de piste te laten zien waar we op hebben leren skiën.

In het atelier is het erg druk. Vrijdag 25 februari begint de Handwerkbeurs in Zwolle en komen er vier nieuwe ontwerpen uit. De winkeliers hebben de nieuwsbrief al ontvangen en ik ben bezig de eerste bestellingen klaar te maken. Toch vond ik nog even tijd om naar de Kringloopwinkel te gaan. Ik zocht een houten gordijnroede om de blauwe regen in de tuin langs te geleiden. En tot mijn verbazing vond ik er ook nog één in de goede kleur. Bij de boeken scoorde ik nog vier leuke natuurboekjes en een oud boekje om zelf wijn te maken. Nu nog op zoek naar glazen flessen om in te brouwen de komende zomer.

Een vriendin uit de straat kwam langs en bracht me zomaar een cadeautje. Het inpakpapier was al mooi maar de inhoud…………. Een bouwpakket van de wortelkinderen. Ik was helemaal blij en kon niet wachten om ermee te beginnen. De eerste delen zijn al uit het karton geknipt. Het is wel een hele puzzel, temeer omdat de handleiding in het Duits is. Als het klaar is zal ik het hier laten zien. Morgen brengt een andere vriendin haar hond voor een paar dagen. Onze honden kennen elkaar al dus dat zal vast prima gaan. Tussendoor heb ik nog twee schaatstrainingen en probeer ik ook nog een leuke moeder te zijn. Een mens kan het maar druk hebben soms.

Pin It on Pinterest