Geef hout als je van elkaar houdt

Geplaatst op: 18 juni 2010

Hoe zit dat nu toch met dat magazijn? Die vraag heb ik al vaak gekregen. Dus heb ik deze foto’s gemaakt. Het atelier zit sinds zeven jaar in wat eerst de garage was. Het houten gebouw ernaast is het magazijn. Albert heeft hem afgelopen voorjaar gemaakt omdat ik het atelier was uitgegroeid. Het magazijn  is met een deur vanuit het atelier te bereiken. Het atelier is alleen vanaf buiten te bereiken.Voor mij dus geen fietstocht, autorit of treinreis om mijn werk te bereiken.

Huishouden, gezin en werk lopen  hier wel vaak door elkaar. Als ik koffie ga halen in huis en ik hoor dat de wasmachine klaar is dan hang ik dat tussendoor even op. En als ik naar het postkantoor fiets om bestellingen weg te brengen doe ik gelijk boodschappen. De kinderen kijken altijd eerst het atelier in als ze thuis komen uit school.  Ik zit niet meer met de thee klaar maar ben er wel als het nodig is. Zaten er een paar jaar geleden nog regelmatig vriendjes en vriendinnetjes te knutselen in het atelier: nu zit hier ’s avonds regelmatig een kind om zijn huiswerk te maken. De radio staat veel aan. Radio 3 maar soms ook klassieke muziek. Op dit moment luister ik naar een cd met Franstalige liedjes om vast in de vakantistemming te komen. De poezen liggen graag  in de etalage. Dan zijn het net olifanten in een porseleinkast; ze gooien alles om. De hond heeft een hoekje bij de deur waar ze mag liggen. Zij zijn mijn gesprekspartners overdag.

De lange planken achter het huis zijn van Albert en zullen straks veranderen in lieve stoeltjes. Het weekend van 3 en 4 juli zullen ze te koop zijn op de open dag van www.derkleinetroll.de Dan nemen we ook de paddenstoelen en vogelhuisjes mee die hij heeft gemaakt met de motorzaag. De kinderen vroegen al wat hij graag wilde hebben voor Vaderdag. Een geurtje, een plank, een boom misschien?

Pin It on Pinterest