Het mooiste telefoontje van de week

Geplaatst op: 10 juni 2011

Het beloofde een zonnige morgen te worden dus maakte ik snel het werk in het atelier klaar. Daarna verhuisde ik met m’n naaimand naar de tuintafel onder de appelboom. Met een kop koffie erbij en de hond en poezen in de buurt kon ik heerlijk werken aan het maken van voorbeelden.

De telefoon leg ik daarbij meestal in de naaimand. Regelmatig belt een winkel voor een bestelling of een klant die vragen heeft over het maken van een pakket. Maar het mooiste telefoontje kreeg ik begin van de middag. Albert was weer veilig terug uit Berlijn en ik kon hem komen ophalen.

Na zo’n week heb je elkaar heel wat te vertellen. Maar al mijn verhalen vielen in het niet bij die van Albert. Op woensdagmorgen was zijn bus opeens verdwenen. Dat moet een heel rare gewaarwording zijn geweest. Hij was weg gesleept op last van de Polizei vanwege een barst in een zijraam.  Albert moest in de metro door Berlijn, nieuw raam regelen, nieuw vervoer voor de groep regelen etc etc. Donderdag had hij zijn bus weer terug. De blijdschap was van korte duur want een paar uur later werd er ingebroken in de bus. De tomtom, camera en spullen van leerlingen werden gestolen. De Polizei moest er weer bij komen en de terugreis werd een paar uur uitgesteld.

Ik wist van niets en zat (on)geduldig te wachten tot mijn telefoon zou gaan. Kun je je nu voorstellen dat ik het mooiste telefoontje van de week heb gehad? Het gezin is weer helemaal compleet. Ik wens jullie fijn Pinksterdagen toe en tot volgende week!

Pin It on Pinterest