In de bonen

Geplaatst op: 28 mei 2010

De pinksterdagen hebben we een camper gehuurd en daarmee zijn we door de Eifel en de Ardennen getrokken. We hadden er prachtig weer bij en hebben weer heel veel gezien en beleefd. Want wildkamperend je eigen bbq maken doe je niet elke dag.

Na deze leuke Pinksterdagen was het dinsdag wel even wennen om weer aan de gang te gaan. Zo’n eerste dag rommel ik wat aan en doe van alles zonder dat je resultaat ziet. De rest van de week was het flink doorwerken. Er moest een grote doos richting Canada. Omdat ik geen Engelstalige pakketten op voorraad heb ben ik daar heel lang mee bezig. Ook lagen er veel kopieën die gevouwen moesten worden. Een saai klusje maar door zoveel mogelijk zelf te doen kan ik de prijzen van de pakketten laag houden.

De ruimte om me heen begint al te wennen. Alleen kan ik nog niet alles vinden en ben ik regelmatig in de bonen. Zo ben ik door het opnieuw inrichten van het atelier patroondeeltjes kwijt van een nieuw ontwerp. Er zit niets anders op dan ze zo goed mogelijk na te tekenen van het popje dat hier naast me staat. Het weekend hoop ik op mooi weer. De groentetuin moet nodig gewied worden. En omdat de eerste lichting stokbonen is bevroren ( ik was te ongeduldig ) ga ik die ook opnieuw poten. De bonen liggen nu te weken in het water zodat ze sneller ontkiemen.

Op het menu voor morgen staan smeerwortelflappen. Bladerdeeg gevuld met onder andere champignons en bladeren van de smeerwortel. De smeerwortel zelf is komen aanwaaien van de buren. Ik geniet er vandaag nog van want morgen gaat hij de pan in. Jammer? Nee hoor. Als ik niet te streng wied waaien er vanzelf weer nieuwe planten aan.

Pin It on Pinterest