Kettingen

nov 6, 2017 | Algemeen

Het is al heel wat jaren geleden dat ik workshops aan kinderen gaf. Elke vrijdagavond kwam een enthousiast groepje 10 jarigen aan onze keukentafel zitten om een popje te maken. Het eerste dat ze altijd deden was een ketting uit een mandje zoeken en die hielden ze de hele avond om. Dat waren kettingen met popjes en kabouters. Een paar van mijn eerste pakketten is hier ook op gebaseerd: de tweeling in een tasje en de bloemenhoofdjes. Die meisjes van toen zijn ondertussen al ver in de 20 maar wat zouden ze destijds de nieuwe kettingen leuk hebben gevonden. Hier zie je de laatste kettingen bij elkaar: de lente-, zomer-, herfst- en winterketting. Je kunt ze ook als broche dragen of op een haarschuifje naaien.

Dat waren leuke vrijdagavonden met veel blije gezichtjes. Onze eigen kinderen lagen dan al op bed dus ik had de tijd. Eén keer hebben we een cursus op een woensdagmiddag gepland. Onze boefjes waren onder gebracht bij mijn vriendinnen maar de oudste zoon wilde toch even kijken wat er thuis gebeurde. Hij kwam binnen met een kip uit het kippenhok en parkeerde deze op de keukentafel tussen alle popjes in de maak. De kip liet van schrik vieze poepjes en de meisjes gilden het uit toen de kip probeerde weg te vliegen. Dat was dus eenmalig een workshop op een woensdagmiddag.

Welkom

Atelier Pippilotta is een groothandel in viltpakketten. De collectie bestaat uit meer dan 500 verschillende pakketten en patronen. Deze wordt vier keer per jaar uitgebreid met een serie nieuwe ontwerpen.

Veel pakketten zijn eenvoudig te maken en daarom kan iedereen  eraan beginnen. Bij informatie vind je ook nog eens duidelijke beschrijvingen en gratis patronen. Verder kun je altijd rekenen op hulp van mijn kant als je vragen hebt.

Winkeliers die mijn pakketten in hun assortiment willen opnemen kunnen contact met mij opnemen. Verder maak ik ontwerpen in opdracht die exclusief voor de opdrachtgever zijn of zet ontwerpen op patroon. In overleg is veel mogelijk.

Omdat ik de pakketten ontwerp en maak heb ik geen tijd ze zelf te verkopen. Ze worden verkocht bij de winkels die je bij de adressen vind.

Atelier Pippilotta is gevestigd aan de Iemstukken 88, 9407 KN Assen. Telefonisch ben ik te bereiken op 06-29732142

Hieronder kun je me volgen op Twitter en Facebook.