Kreadoe en meer

Geplaatst op: 6 november 2011

Donderdag vertrokken Albert en ik richting de Veluwe. Bij de groothandel in Nijkerk haalden we de bestelde lontwol en andere spullen. We logeerden bij mijn ouders in Ermelo waar ik ’s avonds nog pakketten vulde. Na een uitgebreid ontbijt van mijn moeder ging de reis vrijdagmorgen naar de Kreadoe waar we al voor de opening op de beurs waren. De vier standhouders kwamen allemaal pakketten te kort die wij gingen brengen. We bewonderden de prachtig ingerichte stands van ze. Mijn eigen etalage is niets vergeleken bij wat we daar allemaal zagen. Iedereen had zijn best gedaan om het zo mooi mogelijk te maken. Bij Atelier de Klaproos volgde ik een workshop schilderijtje van wol prikken. Iets was ik thuis nooit doe maar toch erg leuk is. Ik kocht nog een setje gehaakte minikleertjes. Geen idee wat ik ermee moet maar het zag er zo schattig uit. Aan het eind van de beursdag deden we nog een rondje over de beurs: we konden nog meer pakketten uit de auto halen om na te leveren. Vooral de Vrolijke Pietenhanger was een topper: die was helemaal uitverkocht.

Begin van de avond kwamen we aan in een hotel in Beekbergen, moe van al het lopen en alle indrukken die we op hadden gedaan. Toch zaten we de volgende ochtend als eerste aan het ontbijt op het mooiste plekje met het mooiste uitzicht. Toen het echt druk werd in de ontbijtzaal vertrokken wij richting zwembad waar we ook als eerste en enige waren. Nadat we de genuttigde calorietjes eraf hadden gezwommen ging de reis verder naar Enschede. Broer en zijn vriendin wachtten ons op met koffie. We bezochten de tentoonstelling “Ontrafel” over breimode. Heel erg interessant en soms ook lachwekkend. Omdat we er toch waren knoopten we er een bezoek aan het natuurhistorische museum aan vast. Na al die indrukken zaten we nog even buiten in de zon aan een ingebreide tafel.

Pas ’s avonds laat waren we weer thuis. De kinderen hadden zicht prima gered zonder ons. En nu staan er bakken met voorraad in het atelier die moeten worden uitgepakt. Tijdens onze afwezigheid waren er leveranciers langs geweest met gripzakjes, iconen en meer. Die wachten nog op een plekje in het magazijn. De mailbox stond vol mailtjes die ik inmiddels allemaal heb beantwoord. Maandag ga ik weer druk aan de gang met het maken van de Vrolijke Pietjes en bestellingen die moeten worden verzonden.

Verder wil ik iedereen bedanken voor de leuke en lieve reacties via de website en mail. Het doet me heel goed om te weten hoe de nieuwe pakketten worden ontvangen en of er nog aanmerkingen zijn op de patroonbeschrijvingen. Zo kan ik mezelf scherp houden.

Pin It on Pinterest