Kringloop

Geplaatst op: 6 augustus 2010

 

Als ik het woord Kringloop hoor denk ik aan een paar dingen. Het eerste is de kringloop van de jaargetijden. Daar is mijn atelier eigenlijk op gebaseerd. De popjes beelden uit wat op dat moment speelt in de natuur. Nu heb ik bijvoorbeeld de aardbeien en het bessenmannetje op de seizoentafel staan. Voor kinderen geeft het een vertrouwd gevoel te zien dat alles elk jaar weer terug komt in de natuur en op de tafel. Het leert je ook bewuster te kijken naar de natuur en de seizoenen intensiever te beleven.

Bij Kringloop denk ik ook aan het water uit de regenton dat ik gebruik voor de planten, de compostbak naast de groentetuin en de voedselketen. Eten en gegeten worden. Zolang ik maar niet op het menu sta.

Maar Kringloop is ook de tweedehands winkel. Heerlijk vinden mijn man en ik het om er rond te kijken. Vooral in een andere plaats waar je weer heel andere spullen vindt. Of in het buitenland. De afgelopen jaren hebben we veel leuke spullen gevonden bij onze zuiderburen. Daar hebben ze veel kringwinkels en worden vaak markten gehouden. Waarom alles nieuw kopen als het voor een habbekrats bij de Kringloop ligt. In de kringloopwinkel kun je ook jezelf opsieren met allerlei leuke spullen. En als je dan ook nog een camera bij de hand hebt kun je er later nog hartelijk om lachen.

Pin It on Pinterest