Nieuwe pakketten

Geplaatst op: 25 oktober 2022

Wat komt er weer een leuke tijd aan! Nieuwe pakketten van Pippilotta, de Kreadoe in Utrecht die morgen begint, de eerste verlanglijstjes voor Sinterklaas die al klaar liggen en natuurlijk nog veel meer leuke dingen. In het atelier is hard gewerkt om weer wat leuks tevoorschijn te toveren en dat is gelukt.

Omdat er veel vraag is naar een antroposofische kerststal breng ik dit jaar de eerste drie pakketten ervan uit. Volgend jaar volgen de drie Koningen en de dieren (os, ezel, kameel en schapen).

KERSTSTAL 1 JOZEF, MARIA EN JEZUS

Door de eenvoud van de poppen spreken ze tot de verbeelding. Jozef en Maria zijn 8 cm groot en Maria heeft een cape van echt zijde voor de juiste uitstraling. De staf van Jozef moet je zelf nog zoeken. Ze zijn gevuld met grint waardoor ze goed blijven staan en ze ook makkelijk verplaatst kunnen worden. Het kindje Jezus kan uit de wikkeldoek gehaald worden.

KERSTSTAL 2 DRIE HERDERS

De drie herders zijn van prachtige aardetinten wolvilt gemaakt. Hun lijfjes zijn gevuld met grint zodat ze goed blijven staan en ze makkelijk verplaatst kunnen worden. Alle drie hebben ze hun eigen herderstasje en ze zijn 8 cm groot. Op de foto is het niet te zien maar hun hoofd en handen zijn gemaakt van sunkissed tricot, een licht kleurtje voor buitenmensen. De stokken moet je zelf nog zoeken.

KERSTSTAL 3 DRIE ENGELEN

Deze engelen hebben een etherische uitstraling en zijn gemaakt van tricot en lontwol. Ze zijn ongeveer 10 cm. Met restjes wol kun je nog veel meer maken voor in je kerstboom of om weg te geven.

De stekers zijn een groot succes geworden. Ze passen in de jaarring van Grimms, een houten schijf met gaten of andere alternatieven. Met aanvullingen van stenen, cijfers, kaarsjes, kaartjes, vaasjes etc kun je prachtige taferelen maken. Daarom zijn er nu twee aanvullingen voor de kerst en winter.

ENGEL STEKER

Dit is een steker voor op de jaarring. De engel is 6 cm hoog en heeft een gouden belletje tussen haar handen. Haar haren zijn gemaakt van gele lontwol en ze heeft kleine vleugeltjes op haar rug.

SNEEUWPOP STEKER

Bij een sneeuwpop denk je gelijk aan de winter. Daarom staat deze steker symbool voor de winter ook al hebben we de laatste jaren niet veel sneeuwpoppen kunnen maken. Hij is versierd met een wortelneus, knopen, hoge hoed en bezem. Hij is 6.5 cm hoog zonder bezemen mee te rekenen.

Elk pakket is met aandacht en liefde voor jou gemaakt en we wensen je veel knutselplezier!

Pin It on Pinterest