Oost west thuis best

Geplaatst op: 30 juli 2010

 

We zijn weer terug van vakantie. De twee weken in de Ardennen zijn omgevlogen en we hebben het heerlijk gehad. Al jaren maak ik van elke vakantie een verslagje met foto’s voor de kinderen ( en mezelf ). Nu ze groter zijn vinden ze het nog steeds leuk. Hoe vaker je het terug leest hoe leuker de vakanties lijken te zijn. De grootste teleurstelling van deze vakantie was Manneke Pis in Brussel. Ik had gedacht aan een prachtige fontein met veel beelden, versieringen en waterpartijen. Maar ergens in een hoekje in de stad stond een klein manneke in een raar imkerpakje. We liepen hem zelfs eerst voorbij! Toch vond ik Brussel één van de mooiste steden die ik heb gezien en we gaan er vast nog eens naar terug. Op de foto spring ik van een platvorm van 6 meter hoog in de rivier de Lesse. Ik heb nog nooit zoiets engs gedaan en mijn been is er nog blauw van.

Afgelopen week zijn we een dag naar mijn ouders geweest. Heerlijk is dat als je moeder weer voor je eten kookt en je samen de hond uit laat in het bos. Met mijn vader mag ik graag even de tuin en planten bekijken. Eerder schreef ik al dat mijn moeder ook poppen maakt. Ze heeft een prachtige knutselruimte achter in de tuin en daar wonen heel veel poppen. Ze is een groot fan van Pop en Plank, dat kun je op de foto wel zien. Natuurlijk heb ik vol verwondering naar haar zand en strandtafel gekeken, wat een noeste ijver.

En geïnspireerd door het schone huis van mijn ouders ben ik aan de poets gegaan. De ramen zijn van binnen en buiten gewassen en de keuken blinkt er ook weer over. Het zag er zo schoon uit dat ik er niet in wilde koken. Dus de frituurpan ging aan in de schuur. En nu……..heb ik een heerlijk opgeruimd gevoel. Een schoon huis en volgende week weer mag ik weer in het atelier aan het werk.

Pin It on Pinterest