Perfect Life?

Geplaatst op: 8 juni 2012

Een vriendin van mijn moeder kwam een kijkje nemen in het atelier en was helemaal verbaasd. Door de verhalen en foto’s op mijn site had ze gedacht dat we in een riante villa met enorme tuin woonden. Maar het bleek de hoek van een rijtje te zijn in een van de oudere wijken van Assen. De koffie stond nog niet klaar, de koekjes waren op, van de vloer kon je wel eten (er lag genoeg) en twee gevulde wasmanden stonden in de hoek.

Ik probeer altijd vrolijke stukjes te schrijven en wat van mijn werk in het atelier en mijn leven te laten zien. Maar net als bij ieder ander is het hier ook geen Perfect Life. Er zijn pubers met puberstreken, mijn schildklier is me regelmatig letterlijk aan het klieren en er zijn grote en kleine zorgen om de kinderen. Dat ik me een slag in de rondte werk als Albert op reis is omdat ik hem zo vreselijk mis, daar schrijf ik ook niet over. Maar het is er allemaal wel en nog wel meer dan dat.

Toch weet ik dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn leven. Er is altijd een keuze die ik kan maken. En ik probeer te leren van tegenslagen en de fouten die ik maak. Zonder al te filosofisch te worden kan ik wel zeggen dat in mijn hart altijd de zon schijnt. Om alles wat ik heb en ook om wat ik niet heb want dat mis ik niet. Door het schrijven van verhalen op mijn website hoop ik mijn optimisme met je te kunnen delen. Als je na het lezen ervan een blij gevoel krijgt heb ik mijn doel gereikt.

Pin It on Pinterest