Pippi Langkous

Geplaatst op: 11 juni 2018

Als kind genoot ik van de avonturen van Pippi Langkous. Ik wilde zijn zoals zij: vrij, blij en heel sterk. Later keek ik met onze kinderen naar de films en vond het nog steeds erg leuk. Ik zag een onafhankelijk meisje dat zorgt voor haar eigen geluk en voor niemand bang was. Ondanks dat ze de regels soms omdraait heeft ze een groot rechtvaardigheidsgevoel. Waar Pippi is, is het feest. Daarom heet het atelier ook Pippilotta en mijn eigen Pippi gaat vaak mee om avonturen te beleven.

 

Afgelopen zaterdag was ze in Duitsland waar we een mtb tocht maakten. Onderweg kwamen we een boom tegen met daarin een schommelbankje. Dat vroeg natuurlijk om een foto. Voordat ik dit stukje schreef keek ik nog even in het archief en zag meer foto’s die ik nooit heb laten zien. Pippi in een merelnestje nadat de jongen waren gevlogen, in de sneeuw, als fotografieopdracht voor dochter en Pippi met halters. Geen idee waarom ik die laatste foto ooit gemaakt heb.

Ik wens je een mooie week! In atelier Pippilotta gaat een nieuw ontwerp voor de herfst op papier worden gezet en moeten de papieren voor de jaaropgave nu eindelijk eens klaar gemaakt worden voor de boekhouder.

Pin It on Pinterest