Scharen

jun 4, 2012 | Algemeen

 

Een goede schaar is onmisbaar voor het mooi uitknippen van de vilten patroondelen. Hier ligt dan ook een mooie verzameling scharen. De prettigste schaar vind ik het kleine schaartje van de Hema. Om de schaar scherp te houden is het belangrijk dat je er alleen maar vilt en draadjes mee knipt. Wanneer je hem gebruikt voor iets anders zoals papier of karton wordt hij minder scherp. Ik probeer altijd mijn stofschaar streng te bewaken maar soms is er een huisgenoot die hem stiekem voor wat anders gebruikt. Uit de voorraad van een winkel met brandschade kocht ik vrijdag dit prachtige schaartje met toebehoren in een doosje. Hij is vlijmscherp en knipt kleine onderdelen netjes uit en ik ben er erg blij mee. Hij blijft dan ook mooi in het doosje zitten met een sticker erop.

Aan het ontwerp van het Klosje ging eerst een proefontwerp vooraf. Dat was een vilten schaar met klosje en kindje. In mijn hoofd zit nog een idee om een raamhanger met allemaal vilten schaartjes in regenboogkleuren te maken. Wie weet, als ik me ooit verveel………..

 

Welkom

Atelier Pippilotta is een groothandel in viltpakketten. De collectie bestaat uit meer dan 500 verschillende pakketten en patronen. Deze wordt vier keer per jaar uitgebreid met een serie nieuwe ontwerpen.

Veel pakketten zijn eenvoudig te maken en daarom kan iedereen  eraan beginnen. Bij informatie vind je ook nog eens duidelijke beschrijvingen en gratis patronen. Verder kun je altijd rekenen op hulp van mijn kant als je vragen hebt.

Winkeliers die mijn pakketten in hun assortiment willen opnemen kunnen contact met mij opnemen. Verder maak ik ontwerpen in opdracht die exclusief voor de opdrachtgever zijn of zet ontwerpen op patroon. In overleg is veel mogelijk.

Omdat ik de pakketten ontwerp en maak heb ik geen tijd ze zelf te verkopen. Ze worden verkocht bij de winkels die je bij de adressen vind.

Atelier Pippilotta is gevestigd aan de Iemstukken 88, 9407 KN Assen. Telefonisch ben ik te bereiken op 06-29732142

Hieronder kun je me volgen op Twitter en Facebook.