Winter in de Zomer

jun 25, 2012 | Algemeen

De zomer is begonnen en ik ben bezig met winterontwerpen. Vorig winter ontwierp ik het Winterkind maar hij was nogal eenzaam. Afgelopen weekend kreeg hij een vader, moeder en twee zusjes. En daartussen staat hij nu blij te zijn. Nu nog twee extra voorbeelden maken. Dat doe ik vanaf het eerste uur voor Niels Holgersson en Der Kleine Troll. Als de voorbeelden klaar zijn zit het patroon goed in mijn hoofd en is het tijd voor het schrijven ervan. Voor de tekening neem ik altijd extra tijd, daaraan zijn mijn pakketten ook te herkennen. De foto wordt gemaakt op een dag dat het licht buiten goed is, het niet regent en niet te hard waait. Daarna gaat het origineel naar de drukker en vouwen Albert en ik de patronen. Het inkopen van de materialen, het snijden van de stoffen en het inpakken van de pakketten kan nog wachten tot de herfst.

Tijdens een reis naar Zuid-Frankrijk nam Albert twee minipotjes van mijn lievelingsjam mee. Ze staan nu in de keuken met het ontwerp van de Aardbei. Omdat het er zo leuk uit zien blijven de potjes nog even gesloten. Dus eet ik broodjes met verse aardbeien, zo uit de tuin.

Welkom

Atelier Pippilotta is een groothandel in viltpakketten. De collectie bestaat uit meer dan 500 verschillende pakketten en patronen. Deze wordt vier keer per jaar uitgebreid met een serie nieuwe ontwerpen.

Veel pakketten zijn eenvoudig te maken en daarom kan iedereen  eraan beginnen. Bij informatie vind je ook nog eens duidelijke beschrijvingen en gratis patronen. Verder kun je altijd rekenen op hulp van mijn kant als je vragen hebt.

Winkeliers die mijn pakketten in hun assortiment willen opnemen kunnen contact met mij opnemen. Verder maak ik ontwerpen in opdracht die exclusief voor de opdrachtgever zijn of zet ontwerpen op patroon. In overleg is veel mogelijk.

Omdat ik de pakketten ontwerp en maak heb ik geen tijd ze zelf te verkopen. Ze worden verkocht bij de winkels die je bij de adressen vind.

Atelier Pippilotta is gevestigd aan de Iemstukken 88, 9407 KN Assen. Telefonisch ben ik te bereiken op 06-29732142

Hieronder kun je me volgen op Twitter en Facebook.