Zonnebloemen

Geplaatst op: 11 augustus 2011

 

 

Deze week in de etalage: heel veel zonnebloemen. Een vrolijk geheel van voornamelijk ontwerpen van collega’s. Mijn eigen zonnebloem kabouter is er nauwelijks tussen te vinden. Wel de enorme papieren zonnebloem waarop ik mezelf bij de groothandel trakteerde. Poes heeft haar plaatsje ook weer gevonden en houdt me de hele dag gezelschap. De eerste bestellingen zijn alweer de deur uit gegaan en een aantal herfstpakketten zijn bijgemaakt.

 

 

 In de tuin ontdekte ik dat de enige zonnebloem die we hebben in bloei staat. Ik kreeg hem voor Moederdag van de jongste. Na twee donkere dagen in een schooltas kwam hij tevoorschijn. Bijna plat, beetje bleek en helemaal slap kreeg hij een plekje in de tuin. Met een satéstokje en wat plakband lukte het hem om rechtop te blijven staan. En nu staat hij trots over de tuin te kijken.

 

 

 

De aardbeien doen het ook erg goed deze zomer. Ondanks de regen en de weinige zon kan ik er elke dag een schaaltje vanaf halen. De lelijke aardbeien leg ik rondom het aardbeienperk, daar mogen de slakken van snoepen. Je zou denken dat ze er blij mee zijn. Maar deze is wel heel brutaal en gaat rechtstreeks op mijn verse aardbeien af.

Pin It on Pinterest